Tentoonstellingsruimte Brussel

HOE KIEST U DE MEEST GESCHIKTE TENTOONSTELLINGSRUIMTE IN BRUSSEL?

Bedrijven, organisaties en kunstenaars die meewerken aan beurzen, salons of expo’s willen kunnen beschikken over mooie ruimtes en faciliteiten in de onmiddellijke omgeving, op een locatie die deelnemers en bezoekers inspireert. Volg onze aanwijzingen om dé locatie te vinden voor uw volgende expo.

De omgeving waar uw evenement plaatsvindt is bepalend

U organiseert een handelsbeurs? Een salon voor professionals of voor het grote publiek? U organiseert een tentoonstelling in het kader van een congres? U maakt deel uit van een kunstenaarscollectief en wilt uw mooiste werken tentoonstellen? Of u wilt het volledige productgamma van uw merk presenteren op een inspirerende locatie?

Stel wat u het nauwst aan het hart ligt niet tentoon in de eerste de beste tentoonstellingsruimte in Brussel! Kies een locatie met een rijke geschiedenis, een sfeer van industriële bedrijvigheid of een hedendaagse feel. Gebruik de Venue Finder van Brussels Special Venues en vind een locatie die voldoet aan uw eisen maar ook is afgestemd op de behoeften van de exposanten en het comfort van de bezoekers.5 Plaatsen die overeenkomen met uw zoekopdracht

,

Albert Hall

Ontdek de Albert Hall, een art-deco evenementenruimte gelegen nabij de Europese instellingen. Ideaal voor conferenties, productlanceringen, gala’s en meer.

Brussels Gate

Als organisator huurt u de Expohallen, vrij van toeleveranciers! Onze expohallen zijn gekenmerkt door slechts 6 steunpilaren, hetgeen enkel voordelen biedt. De Expohallen hebben aangenaam daglicht en niet onderkelderd.

 • Aantal zalen : 3
 • Maximale capaciteit (theater) : 4500 people
 • Maximale capaciteit (voor één event) : 4500 people
 • Largest room (in square meters) : 8825 m²
,

Rivieren Kasteel

Rivieren Kasteel, een verborgen juweel in de Brusselse regio, Het ligt in het hart van een park van 10 hectare. Oude middeleeuwse gracht en vijver. Wij verwelkomen 10 tot 150 gasten binnen en 500 buiten.

The EGG Brussels

The EGG is een unieke en volledig moduleerbare infrastructuur van 5000m² dichtbij het Zuid-station (Thalys, Eurostar). Met zijn auditorium van 950 zetels +18 breakouts, The EGG biedt talrijke configuratie mogelijkheden.

 • Aantal zalen : 18
 • Maximale capaciteit (theater) : 1000 people
 • Maximale capaciteit (voor één event) : 1000 people
 • Largest room (in square meters) : 1250 m²
, ,

Tour & Taxis Venues

Dit voormalige treinstation – een meesterlijk bouwwerk dankzij zijn glazen sheddak en metalen constructie – is heden de uitgelezen plek voor grote culturele events, shows, beurzen en tentoonstellingen

 • Aantal zalen : 25
 • Maximale capaciteit (theater) : 3000 people
 • Maximale capaciteit (voor één event) : 15000 people
 • Largest room (in square meters) : 5348 m²

De 5 belangrijkste criteria voor uw tentoonstellingsruimte in Brussel

We geven een overzicht van de punten waar u op moet letten om de ideale locatie te vinden voor uw volgende expo, beurs of salon.

1. De ligging en de bereikbaarheid

Brussel telt verschillende fraaie tentoonstellingsruimtes die makkelijk te bereiken zijn met de wagen (via de ring of de snelweg), het openbaar vervoer (trein, tram, metro of bus), te voet of met de fiets.

Dat is het voordeel van de ligging van Brussel in het hart van België en Europa: publiek, deelnemers en genodigden zijn nooit ver weg.

Denk aan alles: zijn er verschillende ingangen en voldoende parkeerruimte? Hoe zit het met de toegang voor personen met beperkte mobiliteit? De nooduitgangen? Zijn alle doorgangen voldoende breed en vrij van hindernissen? Is alles voorhanden voor de standbouwers? Zijn er hotels in de buurt?

2. De grootte van de tentoonstellingsruimte

salle d'exposition photographieOf u het nieuwste model oplegger aan het publiek wilt voorstellen of uitleg wilt geven bij een pas ontdekt nanodeeltje zal natuurlijk de grootte van de beursstands beïnvloeden. Hou daar rekening mee.

Bekijk ook hoeveel stands en hoeveel bezoekers u verwacht, de minimaal vereiste hoogte van de tentoonstellingsruimte en andere afmetingen van de ruimtes die u nodig hebt.

Een ruimte met een geschikte omvang kiezen is een cruciaal element in het organiseren van een geslaagd salon. Of er een volgende editie komt hangt daar misschien wel van af.

3. Eén zaal of meerdere? En hoeveel dan?

Sta stil bij het verloop van het evenement.
Hebt u meerdere tentoonstellingsruimtes nodig of is één ruimte voldoende? Waar komt het restaurantgedeelte en het ontspannings- en entertainmentgedeelte voor de deelnemers?
Hebt u ook vergader- of conferentiezalen nodig? Moet er opslagruimte zijn?
Waar komen de onthaaldesks en de betaalterminals? Wat met de vestiaire en de toiletten?

De Brussels Special Venues die zich lenen voor expo’s kunnen uniform worden aangekleed zodat de hoofdzaak duidelijk is, of u kunt er ook uiteenlopende universa in creëren, elk met hun eigen karakter.

4. De diensten en de uitrusting

Salles d'exposition plusieurs sallles et espaces disponiblesEén ding dat u zeker niet ontgaat: afhankelijk van het type expo, het verloop, de exposanten en het publiek, moet u bepalen wat voor uitrusting u nodig hebt: geluids- en lichtinstallatie, digitale tools en connectiviteit, bewegwijzering, verwarming…

En naast het materiaal zijn er natuurlijk de mensen: vergeet niet een cateraar te kiezen, bedenk hoeveel onthaalmedewerkers en bewakingsagenten u nodig hebt… Vraag aan de tentoonstellingsruimtes die u interesseren welke diensten ze voorstellen.

5. De juiste locatie werkt ook met de juiste ploeg

Opdat u innoverend en verrassend uit de hoek kunt komen, moeten uw partners uw behoeften begrijpen. De tentoonstellingsruimtes die lid zijn van Brussels Special Venues zijn het gewoon hun medewerking te verlenen aan expo’s, salons en beurzen.

Gebruik onze zoekmotor om uw favoriete locatie te vinden en neem contact op. Een team van bekwame mensen verleent met plezier zijn medewerking aan de organisatie van uw evenement. Ze kunnen u helpen bij het opstellen van de exposantenlijst en zetten zich in om alle deelnemers en stakeholders een optimale ervaring te bezorgen.

 

Exposanten in de kijker, begeesterde bezoekers

Kies de ideale locatie, waar uw exposanten hun werken, producten of diensten in de kijker kunnen zetten voor een geboeid publiek! Organiseer uw expo, salon of beurs in een van de Brussels Special Venues, voor een geslaagd en uniek event dat niemand wil missen.

OP ZOEK NAAR UW TENTOONSTELLINGSLOCATIE

Bepaal uw criteria (aantal deelnemers, aantal zalen, grootte, soort evenement). Maak uw keuze uit onze voorstellen en ontvang offertes binnen de 48 uur. Neem vrijblijvend contact op met de venue van uw voorkeur.

Eenvoudig, gratis, zonder commissie.